Barrio ruilmarkten

 

Barrio ruilmarkten is een geautomatiseerd ruilsysteem, bedoeld om uitwisseling tussen buurtbewoners te bevorderen. Het gaat daarbij om meer contact en de manier om dat te bereiken is door producten diensten te ruilen en door verhuur van spullen (bijv. gereedschap).

 

Een Barrio ruilmarkt is een fysieke plek (bijv. winkelpand) en een webapplicatie, waar artikelen middels advertenties worden aangeboden en een 'deal' wordt gesloten tussen verkoper en koper. Artikelen worden, na tot stand komen van een 'deal', in de ruilmarkt ingebracht, gescand en in het schap gezet. De kopers halen de artikelen op, na uitscannen. Het in- en uitscannen en de verrekening van de punten (ruil-eenheden) gaat volledig geautomatiseerd.

 

Naast de web-applicatie is er een algemene informatie-site en een 'vraagbaak', die functioneert als 'context-sensitive-help'. In de web-applicatie voert de 'help' knop naar de betreffende pagina van de 'support'

 

Ruilhandelspel

Het Barrio ruilsysteem kan ook als 'ruilhandelspel' op scholen worden gebruikt. Leerlingen kunnen hiermee inzicht krijgen hoe economie op een heel elementair niveau werkt.